Najčešća pitanja

Ukoliko postoji neko pitanje na koje želite odgovor, pogledajte na ovoj strani. Ovde se nalaze pitanja i odgovori koji su najviše zastupljeni. Ako Vaše pitanje nije među njima, možete me kontaktirati putem kontakt forme ili mejla. Najnovije informacije možete pronaći na mom facebook profilu i instagram nalogu.

Najčešća pitanja

Ukoliko postoji neko pitanje na koje želite odgovor, pogledajte na ovoj strani. Ovde se nalaze pitanja i odgovori koji su najviše zastupljeni. Ako Vaše pitanje nije među njima, možete me kontaktirati putem kontakt forme ili mejla. Najnovije informacije možete pronaći na mom facebook profilu i instagram nalogu.

Koja su najčešća pitanja?

Tu sam da Vam pomognem i zajedničkim radom dođemo do cilja.

Koja su najčešća pitanja?

Tu sam da Vam pomognem i zajedničkim radom dođemo do cilja.

Da li je neophodno da zakažem termin za psihološko savetovanje i/ili psihoterapiju?

Da, neophodno je zakazivanje termina za psihološko savetovanje i psihoterapiju.

Koliko traje individualna psihoterapija?

Vreme trajanja individualne seanse je 60 minuta.

Da li mogu da zakažem online psihoterapiju i/ili psihološko savetovanje?

Moguće je zakazati onlajn psihoterapiju ili savetovanje.

Na koji način se održava online psihoterapija?

Onlajn seanse održavaju se preko vibera, skajpa.

Koji su načini plaćanja?

Načini plaćanja – nakon završene seanse.

Na kojoj lokaciji se održava psihoterapija uživo?

Seanse se održavaju u Kragujevcu, u ulici Kneza Milosa 2, ulaz 2, stan 4.

Da li mogu da zakažem termin umesto drage osobe? (u kontekstu pomoć bližnjima sa različitim problemima odvikavanja i slično)

Moguće je zakazati seansu umesto druge osobe, u kontekstu pomoći bližnjima, ali je svakako neophodno da osoba za koju se seansa zakazuje želi da radi na sebi.

Koji način rada se koristi tokom psihološkog savetovanja ili psihoterapije?

Koristi se integrativni psihodinamski pristup, koji je zasnovan na integraciji više pravaca. To znači da psihoterapeut u toku rada sa klijentom ne primenjuje samo jedan metod, već u zavisnosti od problema, primenjuje metod za koji smatra da je najdelotvorniji. Psihodinamski znači da se radi na otkrivanju uzroka problema, obrazaca ponašanja i učenju novih načina, veština, koji vode ka formiranju autentične ličnosti. U radu sa klijentom otkrivamo uzrok problema i zajednički radimo na njegovom otklanjanju.  Cilj rada nije samo aktuelan problem, otklanjanje istog, već sticanje generalne sposobnosti klijenta da u sličnim i drugim situacijama stekne  sposobnost da se izbori, suoči sa  sa životnim poteškoćama, da bolje razume druge, ostvari bolju komunikaciju i bolji kvalitet života. Rad sa klijentom je dubinski,radi se na analizi dubljih slojeva ličnosti, što ovaj pristup čini psihodinamskim.

Da li je bolja online psihoterapija ili uživo?

Klijenti biraju sami način rada,u zavisnosti od toga šta im više odgovara. U oba slučaja koristi se isti pristup,tehnike i način rada. Psihoterapija onlajn je pogodnija za rad sa klijetima kada zbog udaljenosti ili fizičkih razloga nisu u mogućnosti da rade uzivo sa psihoterapeutom. Psihoterapijski rad onlajn je pogodan za one kljente koji se prijatnije osećaju u svom okruženju, prostoru koji je njima poznat.

Da li je zagarantovana diskrecija?

Da, psihoterapeut je dužan da poštuje etički kodeks i da sve o ćemu se govori na seansi ostaje između klijenta i psihoterapeuta.

Kako se održavaju radionice i koja je njiihova tematika?

Uživo i onlajn preko platformi, Tematika je vezana za rad sa decom, adolescentima, roditeljima, kada su u pitanju teme koje su prevashodno vezane za vaspitanje. Pošto sam po struci dr pedagoških nauka i predajem na Univerzitetu, svakodnevno se susrećem sa problematikom roditeljstva, vaspitanjam načina komunikacija u porodici. Pedagoška znanja povezujem sa terapijskim znanjm i iskustvom iz prakse sa primerima i praktičnim savetima. Bes, kontrola besa kod deca, nošenje sa frustracijama, nedostatak volje, inicijative, odlaganje obaveza, nedostatak samopouzdanja, šta znači biti dobar roditelj, načini komunikacije sa decom, postavljanje granica, rad sa decom sa poremećajem pažnje su neke od tema koje obrađujem na radionici. Kada su mladii i odrasli u pitanju teme se odnose na partnerske veze, teškoće u savladavanju gubitka, nošenje sa stresom i stresnim situacijama, asertivnost u partnerskim odnosima, kako kontrolisati bes, ispoljavanje emocija, kako reći Ne, učenje o osnovnim emocionalnim kompetencijama sa primerima iz prakse i praktičnim savetima.

Optimized with PageSpeed Ninja